Wintersport met kinderen: De perfecte wintersportbestemming kiezen voor je gezin

De perfecte wintersportbestemming kiezen voor je gezin: 3 tips

Wil je met je gezin op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk de juiste wintersportbestemming te kiezen voor je gezinsvakantie. Maar hoe vind je de juiste bestemming voor jouw eerste wintersportvakantie met het gezin? Dat lees je in dit artikel. Zo geven we in dit artikel drie praktische tips om de perfecte wintersportbestemming voor jouw gezin te kiezen.

Check of er een kinder-skischool aanwezig is

Gaan de kids voor het eerst de piste op? Dan hebben ze zeker enkele skilessen nodig. Wij raden je aan om in dit geval naar een wintersportbestemming met kinderskischool te gaan, ofwel een skischool voor jongere kids. De leraren die op kinder-skischolen les geven, zijn het gewend met jongere kinderen te werken. Zij kunnen jouw kind beduidend beter en sneller leren skiën dan docenten die alleen met volwassenen werken. Daar komt nog bij dat er in een wintersportgebied met kinder-skischool extra veel kids zijn en dat is weer leuk voor jouw kinderen. Van tevoren skilessen nemen kan ook in SnowWorld in eigen land. Ze hebben diverse locaties.

Kinderopvang nodig? Controleer of deze er is

Hele jonge kinderen kunnen nog niet de piste op. Als je niet de hele dag met de kids thuis wil zitten, raden wij je aan om een wintersportbestemming met kinderopvang te zoeken. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat er een kinderopvang in jouw skigebied te vinden is. Sterker nog, in de meeste skigebieden is er geen kinderopvang te vinden. Daarom is het belangrijk bewust op zoek te gaan naar een wintersportbestemming waar wel een kinderopvang te vinden is.

Tip: heb je een wintersportbestemming met kinderopvang gevonden? Verdiep je dan eens wat meer in deze kinderopvang. Je moet hier namelijk wel je kind of kinderen achterlaten. Alleen als je je goed voelt bij de kinderopvang, boek je een accommodatie in het betreffende skigebied. Zo niet, dan kun je beter even verder zoeken naar een wintersportbestemming met kinderopvang waar je je wel prettig bij voelt.

Wintersport met kinderen
Wintersport met kinderen: het ene skigebied is geschikter dan het andere

Boek een accommodatie met gunstige ligging

Tot slot raden wij je aan een accommodatie te boeken met gunstige ligging. Dit is een accommodatie die in de directe omgeving van de piste ligt en bovendien niet te ver verwijderd is van een of meerdere restaurants. Je hebt geen zin om een half uur met de kinderen door de sneeuw te ploeteren, alleen om ergens een hapje te kunnen eten. Daarom kun je beter een accommodatie boeken met een restaurant in de directe omgeving.

Let op: boek geen accommodatie in een après-ski gebied. Hier kunnen de kids niet rustig slapen en na een paar dagen breekt dat het gezin zeker op. 


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie