Voor het eerst langlaufen? Koop de juiste langlauf-ski’s

Veel mensen denken vrij licht over langlaufen. Ze zien de activiteit simpelweg als wandelen in de sneeuw. Bij langlaufen maak je inderdaad een beweging die veel lijkt op wandelen, maar toch is het heel anders dan het maken van een wandeltocht. Je hebt bijvoorbeeld een speciale uitrusting nodig om goed, veilig en prettig te kunnen langlaufen. Deze uitrusting bestaat onder andere uit speciale langlaufski’s.

Op deze pagina lees je meer over deze ski’s. Zo geven we je drie belangrijke tips om de juiste ski’s te kopen voor het langlaufen. Raadpleeg je deze tips bij het shoppen, dan weet je zeker dat je de juiste ski’s gebruikt als beginnende langlaufer.

langlaufski’s rossignol

Langlauf-ski’s Online Kopen

Natuurlijk kun je, als je eenmaal hebt bepaald wat je nodig hebt, prima je materiaal online kopen. Webshops waar je ski’s voor langlaufen kunt kopen zijn onder andere:

Bepaal wat voor langlaufer je bent

Er zijn verschillende soorten langlaufski’s. De zogeheten no-wax langlaufski’s zijn perfect voor rustige langlaufers. Deze ski’s hebben een speciaal zoolprofiel. Dit profiel helpt je stabiel te blijven in de sneeuw. Ook hebben de no-wax ski’s weinig onderhoud nodig. Veel beginnende langlaufers vinden dit prettig.  

Gevorderde langlaufers kunnen beter langlaufski’s kopen die je met skiwax moet behandelen. Door je langlaufski’s in de was te zetten, kun je de glij- en afzeteigenschappen namelijk aanpassen aan de sneeuwsoort waar je doorheen wil wandelen. 

Travelski banner

Ben je een sportieve langlaufer? Dan kun je het beste skating langlaufski’s kopen. Deze ski’s zijn niet alleen extra glad, maar hebben bovendien veel voorspanning. Je moet deze langlaufski’s op een dynamische manier gebruiken. Doe je dit niet, dan is het langlaufen erg vermoeiend en kun je beter gewone langlaufski’s kopen. Skating ski’s zijn enkel geschikt voor langlaufers die zo snel mogelijk willen lopen, niet voor de recreatieve langlaufers.

Langlaufen op een loipe in wit winterlandschap

Vergelijk langlaufski’s met elkaar

Door langlaufski’s met elkaar te vergelijken, kom je er vanzelf achter welke ski’s het beste bij jou passen. Bovendien vind je op deze manier de goedkoopste ski’s. Door ski’s kort met elkaar te vergelijken, kun je met gemak tientallen euro’s besparen. Dit is dus zeker de moeite waard. 

Koop je langlaufski’s bij een specialist

Wij raden je altijd aan jouw langlaufski’s bij een echte specialist te kopen, ofwel een outdoor winkel of een sportzaak met hoogwaardige producten in het assortiment. Je kunt veel geld besparen door je ski’s voor langlaufen bij een minder betrouwbare partij te kopen, maar dit kan betekenen dat je slechte langlaufski’s in huis haalt. Vaak kom je hier pas achter als je eenmaal door de sneeuw aan het wandelen bent. Dit is vervelend, want met slechte ski’s kun je veel minder van het langlaufen genieten.

Je kunt meer lezen over Decatlon Wintersport of SnowINN. Of bekijk de actuele aanbiedingen van TravelSki. Veel plezier op je langlauf-vakantie!


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie