Wintersport Singlereizen

Ben je vrijgezel en wil je graag met andere singles naar de sneeuw? Wintersport Singlereizen zijn erg populair! Er zijn diverse reisorganisaties die wintersport-groepsreizen voor singles aanbieden, zoals EstivantCrusj en Villavibes.nl.

Bij de meeste reisorganisaties voor singles probeert met rekening te houden met de man/vrouw-verhouiding en leeftijden. Binnen elke groep zul je fanatieke skiers hebben die van de eerste tot laatste lift op de berg te vinden zijn. De wintersport singles die juist meer après-ski-liefhebber zijn heb je natuurlijk ook. Gemeenschappelijke deler is dat iedereen vrijgezel is, of alleenreizende is. Want ook alleenreizenden zijn welkom. Wil je alleen op wintersport, maar wel in een groep? Estivant is dan een goede optie.

Single Reizen Wintersport Overzicht

Hier vind je ons overzicht van reisaanbieders voor single reizen naar de sneeuw. De lijst is niet compleet, maar de belangrijkste organisaties staan er in. Ik blijf deze lijst in de toekomst aanvullen.

VillaVibes Wintersport Singlereizen

VillaVibes (voorheen SnowVibes.nl) is een aanbieder van singlereizen voor hoger opgeleiden. Singles wintersport met gelijkgestemden dus! Tot die groep wordt iedereen gerekend met een afgeronde hbo- of wo-opleiding, of een baan op dat niveau. Uniek aan VillaVibes is dat ze niet minder dan zes harde garanties geven voor elke reis die via hen te boeken is. 

Allereerst is er een leeftijd garantie. Elke reis is bedoeld voor één specifieke leeftijdsgroep. Denk bijvoorbeeld aan 25 tot 39 of 35 tot 49 jaar. Val je niet binnen die groep, dan mag je eenvoudigweg niet mee. Spijtig, maar daardoor weet je wel zeker dat iedereen ongeveer even oud is. Bekijk de wintersportreizen voor hoger opgeleiden van Villavibes.nl.

villavibes snow vibes

Een andere harde garantie is de reeds besproken opleiding garantie. De derde garantie is de garantie dat de verhouding tussen mannen en vrouwen niet al te scheef is. Garantie vier is de groepsgrootte; die ligt rond het opgegeven bij de reis aantal personen.

Ten slotte zijn er nog de vertrek- en kosteloze annuleergarantie. Daardoor weet je zeker dat je reis doorgaat en je gratis kunt annuleren als je om wat voor reden dan ook niet meer mee wil.

Als je met Villavibes op single wintersport gaat kun je op het volgende rekenen:

  • Alles tot in de puntjes geregeld.
  • Inclusief begeleide ski-safari’s op jouw niveau (blauw, rood, zwart).
  • Mega gezellige après-ski dankzij de grote groep.
  • Uitsluitend hoger opgeleide singles van jouw leeftijd en ski-niveau.
  • Hun enthousiaste reisleiding staat altijd voor je klaar.

Skireizen van Villavibes gaan onder andere naar Sauze d’Oulx in Italië, Kirchberg Oostenrijk en Zell am See, eveneens in Oostenrijk. Avontuurlijker aangelegd? Ga mee op winter-singlereis naar Finland! Bezoek Villavibes.nl

Villavibes banner

SingleSnow

SingleSnow is een aanbieder van wintersportvakanties, zoals de naam al enigszins doet vermoeden. Het gaat niet om reguliere wintersportvakanties, maar om vakanties voor singles en alleengaanden vanaf 30 jaar. Je hoeft dus niet per se single te zijn; het kan immers ook zijn dat je vriend(in) of partner niet mee wil of kan wintersporten. Ook dan kun je je aansluiten bij een georganiseerde reis van SingleSnow.

singlesnow wintersport singles

Leuk aan SingleSnow is dat ze zorgen voor een gelijke man/vrouw verhouding. Leeftijd maakt verder niet uit; zolang je maar ouder bent dan 30 jaar.

Binnen het wintersportassortiment aan reizen kun je overigens nog behoorlijk kiezen. Er worden diverse reizen aangeboden, ongetwijfeld ook naar jouw favoriete bestemming. Bezoek Singlesnow.nl


Cirkel Vakanties

Als er één aanbieder is met veel ervaring, dan is het wel Cirkel Vakanties. Inmiddels organiseren ze al meer dan 30 jaar vakanties exclusief voor singles en eenoudergezinnen. Naar eigen zeggen zijn ze zelfs de uitvinder van dit concept. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan vakanties; zowel zomer- als wintervakanties.

cirkel wintersport

Naast de vakanties voor eenoudergezinnen vind je er ook reizen voor singles; al hoeven die doelgroepen elkaar niet uit te sluiten. Uiteraard gaan er ervaren reisleiders mee op reis, zodat zij alle eventuele vragen en problemen ter plaatse kunnen beantwoorden en verhelpen.

Leuk is ook dat die een animatieteam onderdeel uitmaakt van de reisleiding, zodat er voor de jongsten altijd iets leuks is te beleven. Op die manier is de vakantie niet alleen voor de ouder, maar ook zeker voor de kinderen een waar feest.

Villavibes single wintersport banner

Singlereizen.nl Wintersport

Op Singlereizen.nl vind je een groot aanbod met wintersportreizen. Ideaal voor degene die graag op vakantie wil, maar niet alleen wil gaan en in de directe omgeving niet snel leuke reisgenoten kan vinden die ook mee willen op reis. Of voor degenen die gewoon graag nieuwe mensen leren kennen!

Singlereizen.nl Wintersport

Bij elke reis staat tal van informatie aangegeven, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo weet je vooraf al op welke leeftijdsgroep de reis is gericht, wat de vervoersmiddelen zijn, het thema van de reis, en uiteraard de prijs. Daardoor kun je zelf een afweging maken van wat je allemaal wel en niet leuk vindt op reis.

Het mooie daaraan is dat mensen specifiek voor een bepaalde reis kiezen, zodat de kans groot is dat je met gelijkgestemden op reis gaat.Wil je het volledige overzicht van wintersport singlereizen zien? Bezoek Singlereizen.nl


One2gether Travel

One2gether Travel biedt maar liefst drie soorten singlereizen aan. Allereerst zijn er de eenouder reizen, die zich vooral richt op alleengaande of alleenstaande ouders met kinderen. Daarnaast zijn er reizen voor singles die de leeftijd van 50 jaar zijn gepasseerd. Ten derde zijn er nog de algemene single reizen.

one2gethertravel

Doordat de leeftijden enigszins gescheiden worden, is de kans groot dat je met mensen op reis gaat die ongeveer in eenzelfde levensfase zitten.

Dat is wel zo prettig voor de onderlinge klik. Doordat One2gether Travel zich specifiek heeft gericht op de single reizen en eenouder vakanties, weet je zeker dat het met hun passie voor dergelijke reizen wel goed zit. Bezoek One2gethertravel


Dynamic Holland

Al dertig jaar lang is Dynamic Holland een specialist in wintersportvakanties en actieve single reizen voor jongeren. In de winter organiseren ze wintervakanties voor alleengaanden en singles vanaf dertig jaar, en jongeren van de middelbare school leeftijd.

dynamic holland singlereizen

In de zomer is er een gevarieerd aanbod voor alleengaanden en singles. Dat betekent dat je er ook terecht kunt wanneer je wel een vriend, vriendin of partner hebt, maar die om wat voor reden dan ook niet mee op reis wil of kan.

Het aanbod is gevarieerd, zodat er voor elk ook daadwerkelijk wat wils is. Voor elk budget is er wel een reis te vinden die bij je voorkeuren aansluit. Bezoek Dynamic Holland


NoSun

NoSun organiseert outdoor groepsreizen voor individuen. Waar veel aanbieders zich beperken tot singles, is dat hier dus niet het geval. Je kunt er terecht als je in je eentje op reis gaat maar niet in je eentje op reis wil. Om wat voor reden dan ook. Je zit daardoor met een groep gelijkgestemden; mensen die ook in hun eentje op reis gaan, maar uiteindelijk dus wel met een groepsreis mee gaan.

nosun outdoor singlereizen

NoSun biedt tal van actieve vakanties aan. Of je nu wil kamperen, wandelen of rondreizen: bij NoSun ben je aan het juiste adres.

De reizen zijn ingedeeld op leeftijd, zodat je ervoor kunt kiezen om met mensen van ongeveer gelijke leeftijd op reis te gaan. Ook is de keuze aan bestemmingen zeer divers. Bezoek NoSun


Wintersport Eenoudervakanties

Ben je een alleenstaande ouder en ga je graag met je kind of kids op skivakantie? Boek een eenouder wintersport bij bijvoorbeeld Estivant.

Estivant is het Franse woord voor ‘zomergast’ en ze noemen zich ‘dé specialist in eenoudervakanties’. De eenoudervakanties zijn bedoeld voor gezinnen met één ouder en één of meerdere kinderen. Het leuke daaraan is dat het zowel voor de ouders, als voor de kinderen leuk is.

De kinderen kunnen zich goed vermaken door de georganiseerde activiteiten en alleen al door het feit dat er veel meer kinderen bij zijn die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Een groot voordeel aan Estivant is dat niets moet, en – vrijwel – alles mag. Dat is fijn, want dan heb je de voordelen van een georganiseerde eenoudervakantie waarin je als groep op reis gaat, terwijl je wel gewoon de vrijheid bewaart die jij graag wenst. Bezoek Estivant EenOuderVakanties

Cirkel biedt onder meer budgetvriendelijk wintersporten voor single ouders in Oostenrijk. Ook zijn er bestemmingen in Italië. Skien op niveau? Kies Kaprun. De prijzen zijn afhankelijk van 1 of 2 kinderen (of meer). Alle ski-oorden en prijzen staan op de website van Cirkel.nl Een Oudervakanties.

Omdat er zoveel aanbieders zijn kun je in veel wintersportgebieden terecht. Vind je de après-ski met je reisgenoten super-belangrijk? Kies voor Oostenrijk. Lagere prijzen? Kijk dan naar Frankrijk. Zwitserland wordt als dure bestemming meestal gemeden.

Oud & Nieuw Single Reizen

Nog een reden om juist in het winterseizoen op skivakantie te gaan: veel singles hebben een hekel aan kerst en oud & nieuw. Als enige single aan de kersttafel zitten, of niemand hebben om gelijk te zoenen wanneer 31 december de klok 12 uur slaat. Single reizen organisaties springen hier op in, en organiseren juist rond de jaarwisseling skivakanties of oud & nieuw citytrips. Estivant bijvoorbeeld heeft Oud & Nieuw Single Citytrips precies rond de jaarwisseling. Zo vier je met andere vrijgezellen jullie eigen feestje in een grote stad. Vuurwerk gegarandeerd.

Meer informatie

Wil je meer lezen over bovenstaande opties? Over enkele reisbureaus staat er een aparte pagina op wintersport-reizen.nl. Lees meer over Singlesnow en Estivant.

Ervaringen met Wintersport Single Reizen

Ben jij wel eens meegewerkt met een wintersport singlereis? Wij van wintersport-reizen.nl zijn erg benieuwd naar je ervaringen! Hoe was de groep, de groepssamenstelling en de accommodatie? Zou je het nog ene keer doen? En heb je er nog leuke contacten of zelfs een relatie opgedaan? Geef ook aan met welke reisorganisatie je mee was.

Mist er een reisorganisatie die wintersport singlereizen aanbiedt? Neem contact met ons op, en mogelijk voegen we de website toe aan het overzicht.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie