Lekker warm op wintersport met de beste handschoenen: 3 tips

Op de piste heb je vrijwel altijd handschoenen aan. Sommige handschoenen zitten heerlijk en houden je handen lekker warm, andere handschoenen zijn duidelijk van minder goede kwaliteit. Wil jij de beste handschoenen dragen op de piste? Dan geven wij je graag drie praktische tips om de juiste handschoenen te kopen. Goede handschoenen zijn te koop bij Bever Wintersport en Decathlon.

Tip 1: neem handschoenen die goed isoleren

Je hoeft geen dikke wanten te dragen om warme handen te hebben, want er zijn ook (dunnere) handschoenen die uitstekend isoleren. Het is beter niet te dikke handschoenen te kopen, want hier kun je je handen niet meer goed in bewegen. Neem dunnere handschoenen van goed isolerend materiaal en je handen blijven alsnog lekker warm. 

Tip 2: koop de juiste maat

Handschoenen die te groot zijn, vallen gemakkelijk af. Zijn je handschoenen te klein, dan kun je last krijgen van je handen. Ook komt er geen warme lucht in deze handschoenen, waardoor je handen sneller koud worden. Investeer daarom altijd in handschoenen in de juiste maat. Weet je niet zo goed welke maat je moet dragen? Vraag dan een verkoper om hulp bij het aanschaffen van je handschoenen. Een goede verkoper kan aan de grootte van je handen direct zien welke maat handschoenen je nodig hebt. 

bever wintersport banner


Tip 3: check de voering

Goede skihandschoenen hebben een voering die goed isoleert en die bovendien goed bevestigd is aan de buitenkant van de handschoen. Is de voering van een handschoen niet goed bevestigd aan de buitenzijde van de handschoen, dan trek je de voering mee als je jouw handschoen uit wil doen. Dit is niet alleen onhandig, maar het is bovendien lastig de voering weer goed terug te stoppen. Heb je een beetje pech, dan krijg je de voering niet meer goed terug en loop je de rest van de wintersportvakantie met handschoenen die niet lekker zitten.

handschoenen voor wintersport

Extra tip voor koukleumen: handschoenen met warmte-element

De meeste skihandschoenen hebben wel een voering, maar bieden geen extra bescherming tegen de kou. Sommige handschoenen bieden deze extra bescherming wel, namelijk in de vorm van een warmte-element. Heb je altijd koude handen en kun je hierdoor minder van je wintersportvakantie genieten? Dan is het zeker verstandig in deze handschoenen te investeren.

Decathlon Wintersportartikelen 728

Wij raden je wel aan om ook handschoenen zonder warmte-elementen mee te nemen, zodat je af en toe kunt wisselen. Is het minder koud op de piste, dan krijg je zweethanden van de warmte-elementen in je handschoenen. 

Let op: duurder betekent lang niet altijd beter!


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie