5 tekenen dat je weer eens een skilesje nodig hebt

De meeste mensen volgen enkele skilessen en gaan daarna zelfstandig de piste op. Ze hebben geen zin meer om in een skiklasje te zitten en volgen daarom nooit meer een skiles. Dit is prima als je echt goed kunt skiën, maar eigenlijk zonde als er nog ruimte is voor verbetering. 

Moet ik weer skilessen nemen?

Twijfel jij of je mogelijk nog een keer een skiles nodig hebt, zodat je je skills op de piste kunt verbeteren? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je welke vijf tekenen aangeven dat je toch nog wel een skilesje kunt gebruiken. 

1: Je vindt veel pistes te steil

Het skiën gaat hartstikke goed, maar je vindt veel pistes toch wel een beetje steil. Je durft deze pistes wel te nemen, maar dit gaat niet helemaal van harte. Vaak kom je wel zonder kleerscheuren beneden, maar voel je je wel gespannen. Het ultieme teken dat je nog best een extra skilesje kunt gebruiken! 

Bekijk actuele aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en goedkope vertrekdata op Snowtrex en Travelski of een van de andere reisorganisaties voor wintersport

2: Je hebt je ski’s wel eens uitgedaan op de piste

Heb je jouw ski’s wel eens uitgedaan op de piste, om vervolgens lopend of glijdend op je billen naar beneden te gaan? Dan is dit zeker een teken dat je nog een skilesje nodig hebt. Het kost niet alleen veel tijd om naar beneden te lopen of te glijden, maar het is ook gevaarlijk. Als je voldoende skilessen hebt gehad, durf je alle pistes te nemen en hoef je niet meer lopend of glijdend naar beneden. 

ski piste en lift
voorkom dat je aan de grond genageld bovenaan de skilift blijft staan. twijfel? neem wat skilessen

3: Je gaat de piste niet op als het sneeuwt

Natuurlijk is skiën leuker als het zonnetje lekker schijnt. Maar dit betekent niet dat je binnen moet blijven als het sneeuwt en/of als het een beetje mistig is. Als het weer wat minder goed is, is skiën inderdaad lastiger. Maar als je voldoende lessen hebt gehad, heb je ook bij deze weersomstandigheden geen moeite lekker naar beneden te roetsjen op ski’s.

4: Je voelt je vaak angstig

Je vindt skiën heus wel leuk, maar eigenlijk vind je het vaak ook heel erg spannend om van de piste af te roetsjen. Zeker als je een beetje harder gaat of een bochtje moet maken, ben je bang dat je valt. Zonde! Als je een paar lessen extra neemt, kun je die angstige gevoelens achterwege laten en veel meer van je wintersportvakantie genieten.

travelski banner

5: Je gaat altijd in een rechte lijn

Je vindt bochtjes maken nog een beetje spannend, zeker als je wat harder gaat. Daarom ski je vaak in een rechte lijn naar beneden. Op zich prima en zeker als jij deze manier van skiën leuk vindt, maar eigenlijk ook wel een beetje zonde. Als je altijd in een rechte lijn naar beneden gaat, ga je je snel vervelen op de piste. Je kunt dan ook beter nog een paar extra lessen nemen, zodat je lekker in bochten naar beneden kunt roetsjen. 

Skiles in Nedeland

En, ben je toch weer toe aan wat lessen? Dit kan je natuurlijk pas doen als je op wintersport bent, maar als je optimaal wilt genieten neem je alvast in eigen land wat skilessen. Wist je dat je naast vrij skiën ook ski- en snowboard lessen kunt krijgen bij SnowWorld? Zo kom je goed beslagen ten ijs aan op je wintersport-bestemming, en ga je als een koning de pistes af.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie