SnowWorld

Skiën in eigen land; het kan bij SnowWorld. Ga je voor het eerst sinds lange tijd weer op wintersport en wil je je ski- of boardskills wat opfrissen? Of ga je voor het eerst boarden en wil je alvast wat snowboard-lessen nemen? SnowWorld is de uitgelezen plek hiervoor. In Nederland heeft SnowWorld maar liefst 5 locaties, waarover later meer.

Wat is SnowWorld precies en wat kun je er doen?

Lang niet iedereen wil lessen. Bij SnowWorld kun je uiteraard ook gewoon op eigen houtje gaan skiën of boarden. De vestigingen hebben ook een Funpark en organiseren diverse evenementen.

logo SnowWorld

Naast de pistes zijn er ook tal van andere faciliteiten, zoals restaurants en bij sommige locaties ook hotels. Als je je skibaan-pas van tevoren online koopt bespaar je enkel euro’s ten opzichte van een dagkaart aan de kassa. Bezoek SnowWorld.com en bekijk de prijzen.

Ook ski- en snowboard lessen kun je van tevoren boeken, zodat je verzekerd bent van een plek. Naast wintersport-activiteiten hebben sommige locaties nog andere attracties, zoals indoor skydiven, icekarten en in Zoetermeer en Landgraaf vind je een Adventure Valley. Dit heeft allemaal wat minder met wintersport te maken.

Snowworld skipas banner

De ene locatie heeft meer pistes en faciliteiten dan de andere. Hoeveel pistes heeft welke SnowWolrd locatie? Ik zet het voor je op een rijtje:

  • SnowWorld Zoetermeer: 4 pistes (waaronder de steilste indoorpiste van alle vestigingen).
  • SnowWorld Landgraaf: 5 pistes inclusief Funpark
  • SnowWorld Rucphen-Breda: 3 pistes inclusief Funpark
  • SnowWorld Amsterdam: 2 pistes
  • SnowWorld Terneuzen: 2 pistes
Snowworld website
de website van snowworld. bekijk locaties, koop online je tikets en boek eventueel lessen

SnowWorld Zoetermeer

Adres: Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer
Website: snowworld.com/zoetermeer
Telefoonnummer: 085 – 902 0606
Kenmerken: 4 pistes, 10 skiliften, funpark, ski- en snowboard-lessen, klimpark, evenementen

Met 4 pistes, de steilste indoorpiste van Europa en 10 skiliften biedt SnowWorld Zoetermeer een unieke beleving op echte sneeuw. 

SnowWorld Landgraaf

Adres: Witte Wereld 1, 6372 VG Landgraaf
Website: snowworld.com/landgraaf
Telefoonnummer: 085 – 902 0606
Kenmerken: 5 pistes, funpark, ski- en snowboard-lessen, klimpark, evenementen, 4 restaurants, hotel

SnowWorld Amsterdam

Adres: Heuvelweg 6-8, 1981 LV Velsen-Zuid, nabij Spaarnwoude
Website: snowworld.com/amsterdam
Telefoonnummer: 085 – 902 0606
Kenmerken: 2 pistes: 1 voor beginners, 1 voor gevorderden, ski- en snowboard-les, horeca

SnowWorld Rucphen Breda

Adres:  Baanvelden 13, 4715 ZH Rucphen
Website: snowworld.com/rucphen-breda
Telefoonnummer: 085 – 902 0606
Kenmerken: 3 sneeuwpistes, kinderhelling, 8 skiliften, horeca, funpark

SnowWorld Terneuzen

Adres: Zeelandlaan 3, 4538 CA Terneuzen
Website: snowworld.com/terneuzen
Telefoonnummer: 085 – 902 0606
Kenmerken: 2 pistes, 4 liften, funpark

Naast deze 5 vestigingen in Nederland zijn er nog twee filialen in het buitenland te vinden. Vlakbij de Duitse stad Düsseldorf, ook weer niet heel ver weg, vind je Alpenpark Neuss. Dit Alpenpark heeft een 300 neer lange skipiste die bovendien 100 meter breed is. Een stoeltjeslift brengt je na elke run weer boven. Daarnaast is er een klimpark.

De andere buitenlandse vestiging is in Amnéville, Frankrijk. De skibaan in Amnéville is de langste indoor-skibaan van Frankrijk. Voor beide locaties kun je gewoon online vooraf je kaarten en eventuele lessen kopen.

SnowWorld Korting

Er zijn geen kortingscodes voor SnowWorld te vinden momenteel. Misschien ook niet verwonderlijk aangezien SnowWorld zelf op de website een pagina met actuele kortingen en speciale acties heeft. Bezoek deze pagina met actietarieven. Schrijf je sowieso in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van eventuele acties en speciale tarieven.

Ben jij op zoek naar de beste actie en deals? Op deze pagina vind je alle lopende acties, aanbiedingen en speciale tarieven die SnowWorld te bieden heeft.

Het bedrijf is in 1996 opgericht, met als eerste locatie die in Zoetermeer. Bij de oprichting waren er 2 skipistes van elk 160 meter en wat horeca. Ze waren dus lang nog niet zo groot als heden ten dage. In 2001 is er een derde skipiste van ruim 200 meter toegevoegd. Het jaar er op werd een tweede vestiging geopend, waarna er nog 3 zouden volgen.

Op de website kun je trouwens meekijken met webcams, zodat je een indruk krijg van de situatie op de pistes. Natuurlijk heeft de organisatie ook een eigen Youtube kanaal. Filmpjes embedden doe ik niet meer, maar je kunt via deze link hun kanaal bekijken. Je vindt er filmpjes over de verschillende vestigingen en ook speciale evenementen zijn gefilmd.

snow world familie banner

Reisorganisaties

Zin gekregen om ook buiten de landsgrenzen te gaan wintersporten? Bekijk het actuele aanbod, prijzen en vertrekdata én natuurlijk (lastminute) aanbiedingen bij Snowtrex, Travelski en Sunweb Winter.

Ervaringen

Ga jij vaak naar SnowWorld? Dan vind ik het leuk als je jouw ervaringen hier onder wilt delen met andere lezers van deze site. Heb je een favoriete SnowWorld locatie, en als je meerdere locaties hebt bezocht; vind je ze sterk van elkaar verschillen?


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie