Een skigebied bezoeken in de zomer: 5 tips

Heb je ontzettend veel zin om jouw favoriete skigebied te bezoeken? Dan hoef je niet te wachten tot het weer tijd is om de ski’s tevoorschijn te toveren. Je kunt skigebieden namelijk ook in de zomer bezoeken, om op een hele andere manier kennis te maken met de populaire wintersportbestemming. Welke vijf activiteiten je kunt ondernemen als je jouw favoriete skigebied in de zomer bezoekt, lees je op deze pagina. 

Wandelen

Je kunt de prachtige omgeving van jouw favoriete wintersportbestemming op de ski’s verkennen, maar je kunt hier ook heerlijk wandelen. Ga je in de zomer naar een skigebied, dan laat je de ski’s thuis en neem je je wandelschoenen mee. Je kunt nu niet alleen over de pistes wandelen, maar ook in de natuur om de pistes heen. 

Mountainbiken

Vind je urenlang wandelen een beetje saai? Dan kun je ook een mountainbike huren om jouw favoriete skigebied te verkennen. In de meeste skigebieden zijn meerdere mountainbikeroutes uitgestippeld. Volg meerdere routes en je kunt echt goed zien hoe jouw favoriete wintersportbestemming er in de zomer bij ligt. Bijkomend voordeel: je bent lekker actief en sportief bezig, net zoals tijdens je wintersportvakantie het geval is.

Rodelen

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer kun je in veel skigebieden rodelen. Niet alle rodelbanen zijn ook in de zomer geopend, maar in veel skigebieden is dit wel het geval. Check online of de rodelbaan van jouw favoriete skigebied geopend is en je weet direct of je deze zomer wel of niet van de rodelbaan af kunt roetsjen.

Er zijn rodelbanen met een vaste rails, maar er zijn ook rodelbanen met schuine kanten. Ga je rodelen op de laatste soort baan, dan kan jouw karretje van de baan af schieten als je te hard gaat. Houd hier rekening mee: deze variant van rodelen is niet zonder risico!

Rotsklimmen

Houd je wel van extreme sporten? Dan is rotsklimmen zeker iets voor jou. Ga je rotsklimmen, dan beklim je de bergen die je normaliter vanuit de piste van een flinke afstand ziet. Als je boven bent, heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Nu kun je jouw favoriete pistes eens van een hele andere kant zien. 

Waterskiën

Op veel plaatsen in de Alpen kun je waterskiën. In het begin kan het lastig zijn om te blijven staan, maar uiteindelijk kun je veel plezier beleven op het water. Als je écht niet kunt wachten tot je jouw ski’s weer tevoorschijn kunt toveren, is dit zeker een leuke activiteit voor jouw zomervakantie in je favoriete wintersportgebied.

Heb jij nog tips voor leuke activiteiten in een skigebied? Laat het ons weten in de comments


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie