Skihelm met vizier? Meer focus met dit overzicht van voor- en nadelen

Skihelmen met vizier, je ziet ze steeds vaker voorbij komen op de pistes in de Alpen. Het is een trend die afkomstig is uit het motorrijden en die langzaam maar zeker over slaat op wintersporters. Aan het skiën of snowboarden met zo’n ski vizierhelm kleven een aantal voor- en nadelen. In dit artikel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan je goed bepalen of een skihelm met vizier iets voor jou is.

topsnowshop banner

Dit soort skihelmen kun je het beste even in de speciaalzaak passen. Dan weet je zeker dat de skihelm goed zit. Je kunt ze natuurlijk ook online bestellen, zoals bijvoorbeeld bij TopSnowShop.nl.

De voordelen van een skihelm met vizier.

Wintersporten met een skihelm met vizier heeft 4 belangrijke voordelen. Hieronder staan ze stuk voor stuk kort beschreven.

1. Beter zicht
Met een skihelm met vizier heb je een veel breder blikveld dan met een sneeuwbril. Je hebt geen last van het frame van de skibril en je hoeft je hoofd veel minder ver naar links of rechts te draaien om goed te kunnen zien. Zelfs als je een skibril hebt met een minimalistisch frame is het blikveld nog smaller dan bij een vizierhelm.

2. Ideaal voor brildragers
Voor wintersporters met een bril is de vizierhelm een ideale oplossing. Natuurlijk bestaan er zogenaamde ‘over the goggles’-skibrillen, maar daar heb je niks aan als je een bril hebt met een groot montuur. Bovendien beslaat de bril snel bij zo’n OTG-skibril. En je blikveld wordt nog kleiner. Veel brildragers gaan daarom maar zonder bril de piste op. En missen zo het prachtige uitzicht. Om nog maar te zwijgen van het extra risico van wintersporten met een beperkter zicht. Een goede ski vizierhelm lost dit probleem voor brildragers op. Het vizier schuif je gewoon over de bril heen.

3. Meer comfort tijdens het afdalen én in de skilift
Vind jij het ook zo vervelend dat als je in de skilift je skibril afzet het beslaat als je weer gaat skiën? Met een skihelm met vizier gebeurt dat niet. Bovendien ben je met een vizierhelm ook van het vervelende drukkende gevoel van je skibril tegen je gezicht af.

En je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je je skibril vergeet in de skilift of tijdens de après ski.

4. Vizierhelm is goedkoper dan een losse bril en helm
Een goede skihelm en een skibril van goede kwaliteit zijn niet goedkoop. Een skihelm met vizier is doorgaans goedkoper dan dat je ze allebei los moet aanschaffen.

man met skihelm met vizier

De nadelen van een skihelm met vizier.

Er zijn ook nadelen te bedenken aan het skiën of boarden met een ski vizierhelm. Hieronder staan ze stuk voor stuk kort beschreven.

1. Krassen op vizier
Het grootste nadeel van een skihelm met vizier is dat er sneller krassen op komen dan op een ‘normale’ skihelm. Gelukkig is er de laatste jaren een hoop verbetert en zijn de meeste vizieren inmiddels behoorlijk krasbestendig.

2. Vervanging
Een skihelm moet eigenlijk iedere 5 tot 7 jaar vervangen worden. In de helm worden weekmakers gebruikt en na die periode zijn die uitgewerkt. Hierdoor wordt de skihelm broos en biedt hij onvoldoende bescherming. Het nadeel van een ski vizierhelm is dat je dan de helm en de bril moet vervangen. Terwijl anders alleen het vervangen van de skihelm afdoende was geweest.

Conclusie

Al met al zien wij meer voor- dan nadelen aan een skihelm met vizier. Wij kunnen het iedereen dan ook van harte aanbevelen. Dat geldt zeker voor brildragers. Kortom een ski vizierhelm is absoluut het overwegen waar de volgende keer als je een skihelm of skibril gaat kopen. Online het aanbod bekijken? Check TopSnowShop.nl

topsnowshop banner


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie