Top 3: Unieke wintersportbestemmingen in Zwitserland

Top 3: Unieke wintersportbestemmingen in Zwitserland

Zwitserland is één van de grootste wintersportlanden ter wereld. Jaarlijks reizen er veel Nederlanders naar de Zwitserse skigebieden, om te genieten van een welverdiende wintersportvakantie. Wij hebben een een Top 3 met de meest unieke wintersportbestemmingen in Zwitserland genoteerd:

Nummer 1: Les Diablerets

Onze nummer 1 is het oude en pittoreske Les Diablerets. Dit Zwitserse skidorp is één van de oudste skiplaatsen in het land, volgens sommige zelfs de oudste. De rustzoekers komen goed tot hun recht in Les Diablerets, daarnaast kan er genoten worden van een prachtige natuurrijke omgeving. Dit skidorp mag beslist worden bestempeld als uniek!

De wintersporters kunnen in Les Diablerets genieten in twee skigebieden. Het skigebied Meilleret staat voornamelijk te boek als een geschikte wintersportbestemming voor de wat meer ervaren skiërs en snowboarders, terwijl het skigebied Villars meer in de smaak valt bij de beginners.

Pistes in Les Diablerets

Er liggen in Les Diablerets negentig kilometer aan blauwe pistes klaar, zestig kilometer aan rode pistes en bijna dertig kilometer aan zwarte pistes. Om de pistes te bereiken kan er gebruik worden gemaakt van veertig sleepliften, zeventien stoeltjesliften, tien gondels en een tandradbaan.

Zwitserse alpen

Nummer 2: Torgon

Reis deze winterperiode af naar Portes du Soleil en bezoek het pittoreske Torgon. Dit skidorp ligt op een hoogte van 1100 meter en staat bekend om zijn prachtige uitzicht over het meer van Genève. Een ritje in de skilift is al adembenemend. Het dorp Torgon kent een groot aantal faciliteiten voor de wintersporters, van mooie blauwe pistes tot spannende buckelpistes. Deze wintersportvakantie in Zwitserland zal menig bezoeker lang bezighouden.

Pistes in Torgon

Torgon beschikt over 320 kilometer aan blauwe pistes, 210 kilometer aan rode pistes en zeventig kilometer aan zwarte pistes. Er staan 102 sleepliften, 81 stoeltjesliften en dertien gondels klaar voor de wintersporters in Torgon.

Nummer 3: La Tzoumaz

Op zoek naar een rustige en natuurrijke wintersportbestemming in Zwitserland? Dan raden wij het prachtige La Tzoumaz aan. Dit skidorp ligt nabij een groot skigebied, waar ruim vierhonderd kilometers aan skipistes ligt. De beginner kan gebruik maken van ruim honderd kilometer aan blauwe skipistes, terwijl de ervaren wintersporters zijn borst kan natmaken met 86 kilometer aan mooie skiroutes.

Er zijn bij Savoleyres ook diverse off-piste hellingen te vinden, de liefhebbers kunnen zich hier dan ook prima vermaken. De snowboarders raden wij een uitstapje naar Verbier aan, waar enkele funparken tot hun beschikking staan.

Pistes in La Tzoumaz

La Tzoumaz beschikt over ruim honderd kilometer aan blauwe pistes, 202 kilometer aan rode pistes, zeventien kilometer aan zwarte pistes en 86 kilometer aan skiroutes. Er staan 51 sleepliften, 21 sleepliften en vijftien gondels tot de beschikking van de wintersporters in La Tzoumaz.

Favoriete skigebieden in Zwitserland

Wat zijn jouw favoriete skigebieden in de Zwitserse Alpen? Is er een specifiek skigebied waar je elk jaar weer naar terugkeert? Laat een reactie achter. Skivakanties naar Zwitserland boek je onder andere bij Summit Travel, TUI en Bizztravel.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie