Voor het eerst op wintersportvakantie: drie adviezen voor een geslaagde reis

Je bent nog nooit op wintersportvakantie geweest, maar over een tijdje ga je het een keer proberen. Omdat je nog nooit op wintersport bent geweest, weet je niet zo goed wat te verwachten en hoe je jouw wintersportvakantie tot een succes kunt maken. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden op jouw eerste wintersportreis terugkijkt. Daarom geven we je in dit artikel drie algemene tips om jouw eerste wintersportvakantie tot een groot succes te maken. 

Tip 1: oefen alvast in een skihal

Natuurlijk neem je skilessen tijdens je wintersportvakantie, maar het is fijn als je de basis van het skiën al wel een beetje beheerst voor je gaat. Daarom raden wij je aan om niet totaal onvoorbereid op wintersportvakantie te gaan, maar alvast een beetje te oefenen met skiën in een skihal in de buurt. Hoe meer je nu al oefent, hoe beter je tijdens je skivakantie kunt skiën en des te meer je van jouw vakantie kunt genieten. Zeker als je niet de hele wintersportvakantie in een skiklasje wil zitten, is het verstandig om alvast een beetje te oefenen voor je op vakantie gaat. Neem bijvoorbeeld skilessen bij SnowWorld. Ze hebben 5 vestigingen in Nederland

Tip 2: geef niet te veel geld uit aan skikleding

Ga je voor het eerst op wintersportvakantie, dan heb je waarschijnlijk nog geen skikleding in huis. Het is prima om je eigen skikleding te kopen, maar wij raden je aan om hier niet te veel geld aan uit te geven. Doe je dit wel en valt je skivakantie tegen, dan heb je voor niets zo veel geld uitgegeven aan jouw wintersport outfit.

Wat je nog beter kunt doen, is kleding en ski’s lenen voor jouw eerste wintersportvakantie. Pas als je zeker weet dat je skiën echt leuk vindt, kun je ervoor kiezen eigen ski’s en een eigen ski-outfit aan te schaffen. Wil je toch eigen ski-materiaal kopen, denk dan aan een low-budget winkel als DAKA. 

frans skidorp

Tip 3: ga naar het juiste skigebied

Zelfs als je een natuurtalent bent, kun je voor je eerste wintersportvakantie beter niet naar een te moeilijk skigebied gaan. Bij het boeken van jouw vakantie, controleer je dan ook goed welke skipistes er in een specifiek skigebied te vinden zijn. Travelski.nl heeft een ruim aanbod.

Ga je met mensen skiën die al meer ervaring hebben op de piste? Dan zoek je een skigebied met gevarieerde pistes, namelijk gemakkelijke pistes voor jezelf en wat uitdagendere pistes voor de vrienden die met jou meegaan op wintersportvakantie. Blijk je het skiën snel onder de knie te hebben, dan kun je gewoon met je vrienden meegaan op de wat moeilijkere pistes. 

Moet je nog boeken? Bekijk het voordelige aanbod van TUI, SummitTravel en Sunweb.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie