Op skivakantie in Italië: wat zijn de grootste skigebieden?

Enkele jaren geleden ging bijna iedereen naar Oostenrijk of Frankrijk om te wintersporten, maar tegenwoordig wordt Italië ook steeds meer bezocht door sportieve vakantiegangers. In Italië vind je niet alleen prachtige skigebieden, maar geniet je ook van een heerlijk klimaat en kun je tussen het wintersporten door bovendien een lekkere Italiaanse cappuccino drinken. Een nadeel van Italië is dat het niet per se een heel goedkoop land is.

Wil jij een skivakantie in Italië organiseren en ben je benieuwd wat de grootste skigebieden van dit land zijn? Lees dan in dit artikel welke drie Italiaanse skigebieden zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Skigebied #1: Via Lattea

Via Lattea is een populair skigebied dat op de grens van Frankrijk en Italië ligt. Het is het grootste skigebied van heel Italië, dat in totaal 400 kilometers aan pistes te bieden heeft. Het hoogste punt ligt op ruim 2800 meter. Het dal bevindt zich op 1350 meter. Via Lattea is vrij sneeuwzeker.

Omdat het skigebied op de grens van Frankrijk en Italië ligt, biedt de regio een prima combinatie van deze twee landen. Je kunt er bijvoorbeeld Frans dineren, maar je kunt er ook heerlijke pizza’s eten na het wintersporten. Ook worden er goede cappuccino’s geschonken en eet je er lekkere ‘croque monsieurs’ (een soort tosti) die te vinden zijn in de dorpen Sauze d’Oulx, Montgenèvre en het hooggelegen Sestrière. Nadeel: het kan er vrij druk zijn.

Goed om te weten: het skigebied heeft enkele gemakkelijke pistes voor beginners, maar ook steilere afdalingen voor gevorderde wintersporters. De meeste pistes zijn rood; iets meer dan de helft heeft deze kleur toegekend gekregen. Ook kun je hier makkelijk buiten de piste skiën of snowboarden. Met 9 gondelliften en tientallen sleep- en stoeltjesliften is het liftaanbod divers. Via Lattea heeft natuurlijk een eigen website: vialattea.it

Skivakanties naar Via Lattea

De reisorganisaties BizzTravel, Sunweb en Summit Travel bieden wintersportvakantie in dit skigebied aan. Ben jij al eens op wintersport geweest in Via Lattea? Laat in de comments achter wat je van dit gebied vindt.

skigebieden in Italië

Skigebied #2: Skirama Dolomiti

Skirama Dolomiti is een groot skigebied met ongeveer 380 kilometer aan verschillende soorten skipistes. Je koopt één skipas en je kunt alle pistes in het skigebied bezoeken. Het leeuwendeel van de pistes is rood; voor de skier die uitdaging zoekt zijn er niet al te veel zwarte pistes te vinden. Het hoogste punt ligt net boven de 3000 meter, en er zijn 25 gondel- en cabineliften.

Omdat het soms wat warmer kan zijn in de regio van Skirama Dolomiti, wordt moeder natuur een handje geholpen met het wit houden van de pistes. Zo is er op 90 procent van de pistes in het skigebied een sneeuwkanon geplaatst, zodat je hier altijd kunt wintersporten. Meer info vind je op de (deels Nederlandstalige) website skirama.it

Op wintersport naar Skirama Dolomiti

De reisorganisaties Snow Time en Summit Travel bieden wintersportvakanties in dit Italiaanse skigebied aan.

Skigebied #3: Monte Rosa

Monte Rosa is een skigebied met iets meer dan 200 kilometer aan verschillende soorten pistes. De meeste pistes in het skigebied zijn vrij uitdagend, waardoor het skigebied wat minder geschikt is voor de beginnende wintersporter. Wel kunnen off-piste wintersporters zeker in Monte Rosa terecht voor een geslaagde wintersportvakantie. In het skigebied zijn namelijk veel plekken waar je prima off-piste kunt skiën of snowboarden, voor extra uitdaging tijdens het wintersporten.

Skigebied Monte Rosa wordt omgeven door prachtige bergen. Ga je naar dit skigebied om te wintersporten, dan heb je de garantie op prachtig uitzicht tijdens het skiën of snowboarden. Zeker voor mensen die de wintersportvakantie gebruiken om echt tot rust te komen, is dit een groot pluspunt van het populaire skigebied in Italië. De website van Monte Rosa: monterosa-ski.com

Wintersportreizen naar Monte Rosa

De reisorganisaties Winter Trex en TUI bieden wintersportvakanties in dit Italiaanse skigebied aan.

Reisorganisaties

Meer informatie over bovenstaande reisorganisaties vind je op de volgende pagina’s:

Ervaringen met Italiaanse Skigebieden

Ben je naar één van bovenstaande skigebieden op wintersport geweest, of naar een van de andere gebieden die Italië rijk is? We lezen je tips en ervaringen met betrekking tot skigebieden in Italie graag terug op wintersport-reizen.nl. Je kunt hier onder een tekstje achterlaten.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie