Skiën in Tsjechië! Wat maakt een wintersport in Noord-Bohemen onvergetelijk?

Een wintersport in Noord-Bohemen heeft alles in huis om voor een ideale skivakantie. Deze streek ten noordoosten van de Tsjechische hoofdstad Praag biedt sneeuwpret voor tien. In Noord-Bohemen ligt het Reuzengebergte, waar je naar hartenlust kan langlaufen en snowboarden. Of daag jezelf uit op de ski’s in populaire wintersportgebieden als Špindlerův Mlýn en Horni Podlzi. 

Met zowel reisorganisaties TUI Wintersport als WinterTrex kun je skiën in Tsjechië

De ‘Parel van het Reuzengebergte’

Tijdens jouw wintersportvakantie in Noord-Bohemen is er aan sneeuw en pistes geen gebrek. In de wintermaanden ligt er in het Reuzengebergte, in het Tsjechisch Krkonoše genoemd, een flink pak sneeuw. Door de hoge sneeuwligging en goed onderhouden skiliften is Špindlerův Mlýn een populair skioord. Niet voor niets is de bijnaam van deze wintersportbestemming ‘De Parel van het Reuzengebergte’. Je kunt de prachtige omgeving op verschillende manieren ontdekken. Leg je ski’s en langlaufen even aan de kant en maak bijvoorbeeld een romantische paardensleetocht. 

Weinig hoogteverschil

Tussen de pistes in Špindlerův Mlýn is weinig hoogteverschil, waardoor het een ideale plek is voor een wintersportvakantie met kinderen. In het gebied is een kinderpiste en een kinderopvang aanwezig. Terwijl de kleinsten alle kneepjes van het vak leren, kun je ondertussen snowboarden, skiën en langlaufen. 

Sneeuwpret op de piste en het terras

In het skigebied van Noord Bohemen bevinden zich veel dorpjes waar het naast een wintersportgebied ook een oase is van rust. Je kunt tijdens uw vakantie bijvoorbeeld een dag doorbrengen in het gemoedelijke dorpje Horni Podluzi, 2 uur rijden van Špindlerův Mlýn. Hier vind je genoeg sneeuw en ruime pistes, maar geen massatoerisme en torenhoge prijzen. De ruime pistes en verschillende skischolen zijn bovendien zeer geschikt voor de beginnende skiër. Heb je zin om te wandelen in de sneeuwwitte omgeving? Nordic Walking is er goed mogelijk. Plof na alle sneeuwpret neer op een terrasje en geniet van een welverdiende apres-ski. 

Meer lezen over TUI Reizen en WinterTrex, reisaanbieders voor een wintersport in Tsjechië.

Ervaringen met skiën in Tsjechië

Ben jij al eens de berg op geweest in een Tsjechisch skigebied? We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Het is natuurlijk wat anders dan de Alpen, maar raad je deze bestemming aan aan andere wintersporters?


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie