2 onbekende wintersportbestemmingen: Jasná Chopok, Slowakije en Krvavec, Slovenië

Val Thorens en Les Dex Alpes kent iedereen, maar we besteden ook graag aandacht aan minder bekende wintersportbestemmingen. Vandaag: Jasná Chopok in Slowakije en Krvavec in Slovenië.

Wintersport in Jasná Chopok

Het skigebied Jasná Chopok is gelegen in Slowakije. Er zijn maar weinig Nederlanders die besluiten om af te reizen naar dit land voor een wintersportvakantie, terwijl Jasná ontzettend veel heeft te bieden. Skiërs, langlaufers, snowboarders en cultuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Het skigebied staat uit twee delen, namelijk het zuidelijke Chopok-Juh en het noordelijke Chopok-Sever. Wintersporters hebben in Jasná Chopok de beschikking over een vijftien-persoons gondel. Skivakanties in Slowakije zijn te boeken via WinterTrex.nl.

Echte uitdaging

Het skigebied Jasná Chopok begint op een hoogte van ruim 950 meter, waarmee het één van de langste pistes in het land is. Wintersporters kunnen op diverse manieren beginnen aan een afdaling van ruim duizend meter hoogte. In de avonduren zal een groot deel van de piste worden verlicht en zullen de sneeuwkanonnen voor sneeuwgarantie zorgen. Jij hoeft je in Jasná Chopok dan ook nergens zorgen over te maken.

In het noordelijke skigedeelte kunnen de beginnende wintersporters het allerbeste uit de voeten. Wij raden de Otupné, Biela Pút en de Lucky aan. Maar als ervaren wintersporter kan je het beste op zoek gaan naar een echte uitdaging en gelukkig is dat niet moeilijk te vinden. Er staan namelijk een FIS Worldcup afdaling van meer dan zes kilometer voor je klaar en ook de Chokop-Juh biedt een ruime variatie aan pistes aan. De Freeride Zone is een absolute aanrader voor de liefhebbers van off-piste afdalingen.

Andere mogelijkheden

Naast alle afdalingen kunnen ook freestylers goed uit de voeten in Jasná Chopok, aangezien er prachtig funpark te vinden is. Langlaufers kunnen gebruik maken van drie verschillende loipes, beginnende bij vijf kilometer tot maximaal vijftien kilometer.

Wij raden je ook aan om de mogelijkheden af te wisselen. Qua après-ski hoef je geen enorme feesten te verwachten zoals in de bekendere skigebieden in Europa, maar een drankje drinken is altijd mogelijk. Voordeel is dat de prijzen een stuk lager liggen dan in Oostenrijk of Frankrijk.

Pistes & liften In Jasná Chopok

In Jasná Chopok ligt er ruim 44 kilometer aan skipistes. Beginnende wintersporters kunnen gebruik maken van twintig kilometer aan pistes. Gemiddelde skiërs hebben zeventien kilometer aan pistes tot hun beschikking. Er ligt ook nog zeven kilometer aan zwarte pistes voor de ervaren wintersporters. Er kan in Jasná Chopok gebruik worden gemaakt van vijf gondelliften, acht stoeltjesliften en tien sleepliften.

Wintersport in Slowakije

Als je wil skien in Jasná Chopok of elders in Slowakije kan dat. De volgende reisorganisaties bieden wintersport reizen in Slowakije aan:

uitzicht wintersportgebied Jasná chopok
Jasná Chopok

Wintersport in Krvavec, Slovenië

Het knusse wintersportgebied Krvavec ligt in het prachtige Slovenië. Dit land is niet bepaald bekend onder de Nederlandse wintersporters, maar desondanks is het een geweldige uitvalsbasis voor ervaren skiërs en snowboarders.

Het skigebied is relatief makkelijk bereikbaar en ligt slechts op dertig minuten afstand van het vliegveld van Ljubljana. Er zijn voornamelijk rode pistes te vinden in Krvavec, wat het gebied een stuk interessanter maakt voor de ervaren wintersporters. Helaas is het skigebied niet heel groot, waardoor het ook een geschikte wintersportbestemming is voor gezinnen met kinderen.

Wintersport-Weekenden

Het skigebied Krvavec is ook erg populair onder de Slovenen zelf, waardoor het in de weekenden en tijdens de feestdagen best druk kan worden. In die periodes zal er gewacht moeten worden bij de skiliften. Maar buiten deze periode komen wachttijden amper voor en sta je nagenoeg alleen op de skipistes. Er zijn veel parkeermogelijkheden rondom Krvavec, maar je kan ook in één van de skibussen stappen en je laten vervoeren.

Pistes & liften in Krvavec

In het wintersportgebied Krvavec ligt voor ruim 29 kilometer aan skipistes. Er ligt voor zeven kilometer aan blauwe pistes, vijftien kilometer aan rode pistes en zeven kilometer aan zwarte skipistes. Je kan gebruik maken van één gondellift, zeven stoeltjesliften en drie sleepliften. Lees ook ons andere artikel over wintersport in Slovenië.

Wintersport in Slovenië

Als je wil skien in Krvavec of elders in Slovenië kan dat. De volgende reisorganisaties bieden wintersport reizen in Slovenië aan:

Krvavec wintersportgebied

Heb jij wel eens in Jasná Chopok of Krvavec op wintersport geweest? Dan lezen we je ervaringen natuurlijk graag terug. Zou je deze wintersportgebieden aanraden of niet?


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie