Met de auto op skivakantie; de ski’s gaan in de skibox

Met de auto op wintersport is doorgaans prima te doen. De echte wintersportliefhebbers zijn vaak voorzien van eigen wintersportspullen, zoals eigen ski’s of snowboard. Maar hoe neem je dat mee als je met de auto op vakantie gaat? De skibox biedt uitkomst.

Een auto vol met vakantiespullen

Als je met de auto op wintersport wil gaan en in bezit bent van eigen ski’s zul je al gauw merken dat dit niet meer in de auto past als deze vol zit met de overige vakantiespullen. Gelukkig is er wel een oplossing voor dit probleem, namelijk een skibox. Dit is een dakkoffer voor op de auto waar ruimte is voor meer dan alleen je ski’s. In deze skibox worden de ski’s goed beschermd zodat ze niet kunnen beschadigen.

Skiboxen in verschillende maten

Het is echter niet zo dat je zomaar de eerste de beste skibox kunt aanschaffen. Dit vergt wat onderzoek. Er zijn namelijk skiboxen in verschillende maten. De maat van de dakkoffer is afhankelijk van de grootte van je ski’s. Om te voorkomen dat de ski’s niet in de skibox passen is het raadzaam om 15 tot 20 centimeter bij de maat van je ski’s te tellen. Op deze manier zullen de ski’s altijd in je dakkoffer passen.

Skibox kopen of huren?

De skiboxen en dakkoffers kunnen nogal in prijs verschillen. Dit ligt aan meerdere factoren zoals de kwaliteit en de grootte van de box. Het is wel belangrijk om een skibox te kopen van goede kwaliteit zodat je ook zeker weet dat er niets fout kan gaan of beschadigd kan raken. Dit zou zonde zijn. Als je geen dakdragers op het dak van je auto hebben zul je deze er nog los bij moeten kopen.

skis meenemen in de skibox

Mocht je niet direct een skibox willen kopen is er ook de mogelijkheid om een skibox te huren. Dit kan bij verschillende organisaties. Je betaald hiervoor meestal per dag, hoeveel je per dag betaald is afhankelijk van de aantal dagen dat je de skibox huurt. Hoe langer je de skibox huurt hoe goedkoper het bedrag per dag wordt, vanaf 11 dagen of langer zakt de dagprijs.

Dakkoffer- en Skibox Merken

Enkele merken skiboxen zijn Thule, Modula, Farad, G3, Hapro, en Whispbar. Dakkoffers kun je online bestellen bij onder andere autovoordeelshop.nl, dakdragerland.nl, dakdragerspecialist.nl, dakkoffer-experts.nl en winparts.nl. Als je online bestelt, let er dan goed op dat de skibox van je keuze wel op jouw auto past.

Gemakkelijk met de auto op wintersport

Met een skibox kun je dus eenvoudig je eigen ski’s vervoeren. Je kunt op deze manier met de auto op reis zonder je druk te hoeven maken over je spullen. Of je een skibox huurt of koopt is afhankelijk van je situatie. Mocht je van plan zijn nog jarenlang met de auto op wintersport te gaan is de aanschaf van een skibox absoluut geen overbodige luxe!

Skimateriaal huren

Mocht je nog geen eigen ski’s hebben en twijfelen of je ski’s wilt kopen of wilt (blijven) huren; neem dan in je sommetje ook de eventuele aanschaf van een dakkoffer mee. Vaak blijkt het huren van ski’s een stuk voordeliger.

Ervaringen

Welke dakkoffer heb jij op je auto? En hoe ben je tot die keuze gekomen? We lezen je ervaring graag terug.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

1 gedachte over “Met de auto op skivakantie; de ski’s gaan in de skibox”

  1. Wij zijn vroeger altijd met de auto op wintersport gegaan. Echter gaan we deze keer met een grote groep vrienden en daarom willen we een personenbus huren. Als we volgend jaar weer met onze auto gaan, gebruiken we ook een skibox.

    Beantwoorden

Plaats een reactie