Skiën met een laag budget? Voordelige reizen vind je bij jongeren wintersport reisorganisaties

Zoek je een jongeren wintersport reisorganisatie? Totally Snow (voorheen Husk) en Sunweb Wintersport zijn aanraders voor een betaalbare wintersport. Voordeel: je skipas zit altijd bij de reis in, zowel bij Totally Snow als Sunweb!

Omdat je bij beide reisaanbieders de optie hebt met een bus te reizen (dit zijn tegenwoordig luxe touringcars, dus niet zo erg als het lijkt) ben je vaak erg goedkoop uit, ook qua reis. Kortingen op skipassen en gebruik maken van een bus zorgen ervoor dat je ski- of snowboardvakantie betaalbaar blijven.

Sunweb banner

Reisorganisaties voor Jongeren Wintersport Vakanties

Ik zet de organisaties die zich specifiek richten op jongeren en studenten even voor je op een rijtje, met een korte beschrijving.

1) Totally Snow Wintersport voor Studenten

Totally Snow, dat je wellicht kent onder hun vorige naam Husk, is een reisorganisatie die ski-reizen organiseert, voornamelijk voor studenten. Dit zijn zeer voordelige reizen in eenvoudige appartementen, waarbij de skipas altijd inclusief is. Wintersportbestemmingen waar deze reisorganisatie heen gaat zijn onder andere Avoriaz, Les Arcs, Flaine en Le Corbier. Bekijk het aanbod op TotallySnow.nl

Wintersportoorden die onder studenten zeer populair zijn, zoals Val Thorens (Valtho) en Les Deux Alpes ontbreken uiteraard niet in het reisaanbod. Studenten die in Val torens willen skien doen er goed aan de aanbiedingen pagina te bekijken.

Husk Wintersport is ooit opgericht door een stel studenten dat erg van skiën hield. In hun studententijd organiseerden ze skivakanties voor andere studenten en henzelf. De groepsreis die op wintersport ging werd almaar groter, waanra het bedrijf werd opgericht en Husk gedoopt werd. De reisorganisatie is inmiddels een begrip onder studenten reisorganisaties, maar is een paar jaar terug omgedoopt tot Totally Snow.

jongeren wintersport

Totally Snow / HUSK heeft genoeg ervaring in het organiseren van wintersportreizen voor grotere groepen, dus wil je met een groep groep skien of zelfs met een deel van je examenklas, dan kan dat.Ben je met een groep studenten, of wil je op wintersport met je dispuut, verticale of jaarclub, dan kan dat geregeld worden.

Zit je krap bij kas als student en wil je toch skiën? Kies dan voor een Miniski bij totally Snow. Tijdens de mini ski kan je in de top-skigebieden Val Thorens, Superdévoluv, La Joue du Loup, Châtel en Sölden tijdens een korte wintersport vakantie toch genieten van perfecte sneeuw. Busreis en 3-daagse skipas zitten bij de prijs in. Voor een overzicht van alle jongeren wintersport vakanties bezoek je TotallySnow. Nog meer info over deze reisorganisatie vind je op deze pagina.

2) Sunweb Skivakanties: Altijd inclusief Skipas

De wintersport reisorganisatie Sunweb Winter (voorheen Bizztravel) is niet alleen voor jongeren, maar biedt wel goed geprijsde wintersportvakanties aan. Net als bij TotallySnow zit de skipas bij de prijs in, en is daarmee goedkoper dan wanneer je deze los koopt in het skigebied. Optioneel kun je tegen een meerprijs de skipas verlengen voor de aankomst- en vertrekdag. Bezoek Sunweb.nl/Winter

Met Sunweb Wintersport kun je skien in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Naar echte budget-bestemmingen als Winterberg en andere mindere wintersportlanden kan dus niet via deze reisorganisatie. Tot een tijdje geleden had Sunweb een apart wintersportmerk: Bizztravel. Dit merk is echter on der de Subweb-vlag komen te vallen. Jammer want ik vond Bizztravel een fantastische website hebben, en heb er 3x zelf geboekt.

Frankrijk lijkt de meest goedkope bestemming te zijn via Sunweb. Zwitserland is een erg duur land om te skiën en daarmee niet erg geschikt voor een jongeren skivakantie. Bekijk het aanbod in Frankrijk van Sunweb

Les Sybelles

Bizztravel heeft veel accomodaties beschikbaar in het skigebied Les Sybelles. Dit is een goede budget wintersportplaats voor jongeren die niet al te veel te besteden hebben. Les Sybelles is een groot skigebied, met vele kilometers piste.

Een nadeel van dit gebied zijn de wat verouderde liften. Mede daarom is Les Sybelles niet zo duur. Bekijk het aanbod van Bizztravel in dit gebied op deze pagina.

Bij Sunweb kun je ook skiles boeken en skimateriaal huren. Het skimateriaal is er in verschillende categorieën: voor de beginnende skiër tot de gevorderde skiër. Meer info over Sunweb Wintersport staat op deze pagina.

Sunweb 728x90

3) Simi-Reizen Jongeren Wintersport

Simi Reizen is een reisorganisatie voor groepsreizen naar de sneeuw voor jongeren tussen de 18 en 39 jaar. Bezoek Simi-Reizen.nl.

De wintersport vakanties voor jongeren zijn pakketreizen, inclusief verblijf, vervoer en programma. Ruim 50% van de boekers reis alleen, maar je kunt door ook met een kennis boeken. Naast echte sneeuwvakanties hebben ze ook een reis naar midden-Zweden en Lapland, waar je het Noorderlicht kunt gaan zien. Wil je (leren) skiën kun je met Simi-Reizen naar Slovenië of Oostenrijk.

4) VillaVibes Single Reizen

Villavibes is niet zo zeer een jongeren wintersport reisorganisatie, maar meer gericht op single reizen. Een deel van deze reizen gaat naar de sneeuw. Villavibes organiseert alleen single vakanties voor hoger opgeleiden (HBO/WO). Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, waaronder dus ook (relatief) jongeren. ook onder vrijgezel studenten is Villavibes populair.

Bestemmingen zijn onder andere Saalbach en Zell am See (Oostenrijk) en St. Francois (Frankrijk). De jongste groep is 24-45, niet echt heel jong dus. Wellicht is het toch wat voor je, als je met een groep wilt gaan boarden/skiën: bezoek Villavibes.nl

Villavibes wintersport

5) Studentenwintersport.nl

Studentenwintersport.nl, beter bekend onder de naam StuWi, is geen reisorganisatie. Het is een non-profit organisatie die 1x per jaar een wintersportvakantie voor studenten organiseert. De reis is scherp geprijsd; lang van te voren kun je de date, bestemming en kosten vinden op hun website. Deze wintersportreis is echt gericht op studenten, dus de adres ski neemt een belangrijke plek in.

6) Vinea Zomerkampen en Jeugdvakanties

Vinea is een grote reisorganisatie voor jongerenreizen en zomerkampen. Binnen het reisaanbod ook een aantal wintersportvakanties. Vinea richt zich niet op studenten of 18plussers, maar op de groep daar onder.

Je kunt met Vinea op wintersport naar Oostenrijk. Ze hanteren daarvoor 2 leeftijdsgroepen: 13-16 en 16-18 jaar.De reizen vinden alleen plaats in de kerst- en voorjaarsvakantie. De reis is altijd inclusief skipas, busreis en reisleiding. Bezoek de website van Vinea.

Ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een wintersportvakantie voor een groot gezelschap? Lees dan de pagina over een wintersportreis boeken voor een grote groep. Je vindt hier nog meer reisorganisaties.

Jouw ervaringen met Jongeren Wintersport Reizen

Ben jij wel eens op reis gegaan met een groep studenten via bijvoorbeeld TotallySnow, Sunweb , Simi-Reizen of wellicht voorheen nog met Bizztravel of Husk Studentenreizen? Dan ben ik erg benieuwd hoe jou wintersportvakantie was!


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie